Pages

Sunday, November 22, 2015

Pet razlogov, zakaj sem ujetnica znamke L’Occitane

L’Occitane me v mojem življenju spremlja, odkar pomnim. Sama si seveda izdelkov več let nisem mogla privoščiti sama, ampak za razvajanje vseh mojih čutov je takrat skrbela moja mama. No, danes je seveda drugače in z L’Occitane se redno družim – na tak in drugačen način.   

Pravijo, da je prvi korak k ozdravitvi to, da svoj problem prepoznaš in ga izpostaviš. No, jaz sicer moje odvisnosti sploh ne želim pozdraviti, vseeno pa si lahko spodaj preberete pet razlogov, ki me delajo ujetnico te slastne, dišeče znamke – morda se v katerem prepoznate tudi sami?


1. Pomanjkanje vodi v pogubo


Ko najdem izdelek, ki je pravi zame, se želim prepričati, da mi ga nikdar ne bo zmanjkalo. Vsakič, ko grem mimo L’Occitane trgovine, si rečem – oh, pa saj imam res dovolj zaloge. Ampak ne, noge kar same obrnejo korak in še preden dobro vem, kaj se dogaja, po cesti novim dogodivščinam naproti že hodim z lepo, pisano L’Occitane vrečko v roki. 




Mandljevo olje za prhanje (na sliki v 250ml steklenički in 500ml ekološkem polnjenju) je eden od izdelkov, ki v moji kopalnici ne sme manjkati. Mojo kožo med prhanjem obdari z neverjetno mehkobo in poskrbi, da me topla dišava mandljev spremlja cel dan. Ga imam vedno na zalogi preveč? Verjetno. Bi lahko preživela brez njega? Težko. 


2. Navada je železna srajca


Poleg strahu pred tem, da bi ostala brez nekega izdelka, je pomembno tudi, da mi je moj priljubljen izdelek vedno na razpolago. V vsakodnevnem življenju se gibljem med domom in službo ter pri tem uporabljam vsaj tri različne torbice. 




Enačba je torej povsem enostavna – 5x čudovita kremica = ena za v službo, ena za doma ter tri za vsako od torbic. Tu in tam preizkusim tudi kakšno drugo kremico in nekatere so odlične, vendar se vedno znova in znova vračam k svoji L’Occitane kremi za roke s karitejevim maslom. Na sliki so manjša pakiranja (30ml), ki so dovolj majhna za prav vsako torbico. 


3. Zona somraka (področje pri blagajni)


Vsakič, ko v trgovini L’Occitane napolnim svojo lično pleteno košarico, se z vso odločnostjo, ki jo premorem, napotim proti blagajni in pri tem ne gledam ne levo, ne desno – saj sedaj verjetno že razumete, kakšne nevarnosti prežijo name. Ampak resnični boj me čaka pri blagajni – polno čudovitih izdelkov po nizkih cenah, majhna darilca, s katerimi bi se res lahko danes obdarila, kompletki, ki ponujajo izredno vrednost za denar. Saj veste, kako to gre. 




Tudi prejšnji teden mi mimo blagajne ni uspelo priti, ne da bi klonila pritisku. Z menoj domov je prišla čudovita torbica, v kateri sem našla dva balzama za ustnice ter dve kremici – prav vsi miniji pa vsebujejo karitejevo maslo, ki je itak v moji knjigi sinonim za popolno zmago lepotnih izdelkov.


4. Testiram prvič, testiram drugič, testiram tretjič ... prodano!


Testerji – slovenskih deklet grob, mar ne? Pri L’Occitane me najbolj navdušuje, da si mini, testna pakiranja izdelkov načeloma lahko izberem sama. Na ta način ne preizkušam stvari, ki jih že poznam, ampak vedno spoznavam nove in nove izdelke. In kaj je rezultat?




Rezultat je seveda to, da se v izdelke med testiranjem zaljubim in jih vsekakor moram imeti. Zelo redko se mi namreč zgodi, da bi v trgovini L’Occitane dobila tester izdelka, ki me ne bi prepričal do te mere, da bi si želela kupiti polno velikost. V kaj to vodi? Glej točko dve.


5. Želimo vam blesteče praznične dni!


Vsekakor so trgovine L’Occitane najbolj nevarne med božičnimi prazniki. V tem času običajno na police pridejo kakšne nove, izjemne kolekcije in kaj hitro se zgodi, da je denarnica bolj prazna, kot polna (je pa res, da bodo vaši prijatelji in sorodniki dišali izjemno). 



Letos smo se slovenske blogerke z L’Occitane družile na predstavitvi nove kolekcije, ki sta jo z roko v roki oblikovala Olivier Baussan, ustanovitelj L’Occitane ter priznan francoski slaščičarski mojster, Pierre Hermé, imenovan tudi Kralj kuhinje (NYT). Herméje posrkbel za dišave kolekcije, poustvariti pa je želel občutek, ki ga imamo pri uživanju makronov. No, z makroni nas je L’Occitane razvajal tudi na dogodku za blogerke, ki sem se ga udeležila pretekli teden. Obenem smo imele blogerke priložnost spoznati tudi, kako čudovito natančen in hkrati preprost je način zavijanja darilc pri znamki L’Occitane. Mene osebno je najbolj očaralo dejstvo, da gre za izjemno ekološko zavijanje, pri katerem se porabi kar najmanj materiala, hkrati pa sem občudovala predstavnice znamke, kako lepo in pozorno so ravnale z izdelki – prav tako, kot si zaslužijo!


 Kolekcija je sestavljena iz treh različnih linij, vse pa je v nastajanju navdihnil otok Korzika. . Prva se imenuje Jasmin – Immortelle – Neroli (na sliki zgoraj mleko za tel, 250ml – 23,40€), ki združuje jasmin, immortelle (suhocvetnice) in neroli.  
Fotografija: PR L'Occitane
Kljub temu, da bi od jasmina pričakovala nekoliko močnejši vonj, je ta kolekcija meni najljubša, saj je ravno dovolj sveža, da je primerna za vsak letni čas, hkrati pa tudi dovolj topla, da je primerna za hladne dni, ki prihajajo. 


Druga kolekcija znotraj linije L’Occitane & Pierre Hermé Pamplemousse & Rhubarbe prepleta vonje grenivke in rabarbare, začinjene s klinčki in ščepcem muškatnega oreščka (na sliki zgoraj krema za roke, 30ml, 7.60€). 
Fotografija: PR L'Occitane
Nekoliko resnejša od prve linije, dovolj nevtralna, da je primerna za ženske in moške, pa obenem popolnoma unikatna in nepredvidljiva – vsekakor tudi tu lahko samo prikimam izjemnemu združevanju dišav. 


Tretja linija Miel Mandarine, ki jo predstavljata le dva izdelka (na sliki zgoraj balzam za ustnice, 12ml, 7,60€), pa združuje med in mandarino, torej dva vonja, ki jih sama popolnoma povezujem z zimo.
Fotografija: PR L'Occitane
 Prav ta vonj bi si želela v svojem domu medtem, ko gostom postrežem z decembrskimi dobrotami – sladek, poln, skorajda težak vonj, ki me spominja na božični sejem, kuhano vino ter čaj z medom. 


V kolikor vas kljub vsem mojim opozorilom ni strah in se še vedno počutite pogumne, vam predlagam, da se tudi same podate v svet L’Occitane – bodisi v njihovih trgovinicah, kjer vas bodo pričakale prijazne in izredno strokovne prodajalke, bodisi preko spletne strani www.loccitane.si, kjer boste enostavno opravile tudi svoje božične nakupe – za druge, pa tudi zase!


Ostanite čudovite!

9 comments:

  1. Ob tvoji objavi 5 ujetnih dejstev sem se pošteno nasmehnila sama sebi, ker sem podoživljala notri kar sebe. Všeč mi je ker je pisana na drugačen način, s srcem in se čuti. Drugačnost bo vedno nekaj posebnega:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala :) :) Ja, z L'Occitane imam res dolgoletno ljubezensko razmerje, tako da o njih verjetno tudi pišem malo drugače kot o znamkah, ki jih šele spoznavam.
      Me pa ne čudi, da si se "našla" v opisih, mislim, da bi se vsaka blogerka :)

      Delete
  2. Haha... I feel you! Prav ne smem hodit več v shopping, ker čisto vsakič prinesem nekaj domov! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tara, blogerke smo v bistvu žrtve sistema. Mene je ravno moj zadnjič malo v šali obtožil, da sem začela pisat blog zato, da lažje upravičim vse vrečke, ki jih nosim domov :)

      Delete
  3. Zelo zelo luštna objava. :D "low maintenance beauty" my ass. Same krasne zadeve se najdejo pri tebi ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tamara hahaha kako si me zdajle nasmejala :)

      Priznam... tale Low Maintenance je malo... zastarel, ja. Takrat, ko sem začela pisati blog, sem imela pa dosebesedno za manj kot eno omarico kozmetike, tako da naj mi bo odpuščeno :)

      Hvala tudi za pohvalo :) :)

      Delete
  4. Haha, se čisto strinjam! Še dobro, da denarnica ne podpira vseh mojih želja :P

    ReplyDelete
  5. Uuuu se čisto strinjam s tabo :) in super objava ;)

    ReplyDelete
  6. Haha tale stavek me je pa prav prijetno nasmejal - "Vsakič, ko v trgovini L’Occitane napolnim svojo lično pleteno košarico, se z vso odločnostjo, ki jo premorem, napotim proti blagajni in pri tem ne gledam ne levo, ne desno" Tudi sama imam te probleme in me morajo prjatlce kar vem iz trgovine vlečt da ne pokupim vsega :) Drgače je pa tale mini kompeltek tako luštn :)

    ReplyDelete