Pages

Saturday, December 3, 2016

Blogmas #2: Best gifts for her **** Najlepša darila zanjo


I'll admit that shopping for women in my life isn't particularly difficult. They love cosmetics, books, decorations, handmade articles - almost anything that I buy, carefully wrap up and set under the Christmas tree. But not all women are like that, am I right? You probably have at least one girlfriend, relative or coworker who is super difficult to shop for. If that's the case, this is the perfect post for you and I really hope it helps you at least a bit!

Priznam, za ženske v mojem življenju ni preveč težko nakupovati. Vesele so kozmetike, knjig, darilc za okrasitev doma, ročnih izdelkov - skorajda česarkoli, kar jim skrbno zavijem in postavim pod smrečico. Vsekakor pa vse ženske niso takšne, kajne? Verjetno imaš vsaj eno prijateljico, sorodnico ali sodelavko, za katero nikoli ne veš, kaj bi ji podarila. V tem primeru je to popolna objava zate, jaz pa upam, da ti bo v pomoč!


Naturally, we'll start with cosmeticcs. I think that I can always spot the prettiest holiday sets at L'Occitane and Le Couvent des Minimes. At L'Occitane, this year I'd recommend the Hugs and kisses Arlesienne set that contains a hand cream and lip balm from Arlesienne collection. I had the chance to try both and they are fantastic.

Začniva seveda pri kozmetiki. Najlepše praznične paketke imajo za moje pojme vedno pri L'Occitane in Le Couvent des Minimes. Pri L'Occitanu ti letos priporočam L'Occitane Objemi in poljubi Arlesienne, ki vsebuje kremo za roke in balzam za ustnice iz omenjene kolekcije. Oba sem imela priložnost preizkusiti in sta res fantastična.Izdelke L'Occitane lahko kupiš v njihovih trgovinah, preko spleta in v Maxiju.


Le Couvent des Minimes also presents a variety of options but I am a sucker for their hand creams which are fabulous. This set is perfect to try different ones and decide which one is the best for your skin.

Pri Le Couvent des Minimes pa imajo prav tako ogromno lepih kompletkov, mene pa najbolj navdušuje komplet kremic za roke, saj so res odlične. Ta komplet je odličen za preizkušanje različnih kremic in ugotavljanje, katera je najboljša za kožo vsakega posameznika. Le Couvent des Minimes je na voljo v Nami ter trgovinah Muller.

I could recommend dozens of make-up items, but I won't do that. Among the new products I recently discovered, I'm loving the Artdeco Most Wanted palette that seems very similar to Urban Decay Naked 3. Of course, Urban Decay is a bit more difficult to come by in Slovenia and the price is much lower.

Seveda bi ti lahko priporočala desetine ličil, ampak tega ne bom storila. Med novostmi, ki so na naše police prišle v zadnjih tednih, pa me je že na prvi pogled najbolj navdušila paletka Most Wanted znamke Artdeco, ki mi deluje zelo podobna Naked 3 paleti Urban Decay. Seveda pa je do Urban Decay palet težko priti, Artdeco pa ti je dosegljiv preko njihove spletne strani in v drogerijah Muller, pa tudi cena je precej nižja.

Sticking with the topic of beauty, but with a twist. I present the Rondo Scented bracelet. That's right, a scented bracelet. You can choose between six different scents (white musk, vanilla, rose...).

Še za trenutek ostaniva pri lepoti, ampak tokrat malo drugače. Predstavljam ti dišečo zapestnico. Tako je, dišeča zapestnica! Izbiraš lahko med šestimi različnimi vonji (muškat, vanilija, vrtica itd.), naprodaj pa so v trgovini Flat (Trubarjeva 8, Ljubljana) ali preko njihove spletne trgovine. 

A proper lady loves her jewelry and likes to display it. A perfect gift for her is a jewelry stand. There are countless in the market but I am loving the one above.

Za pravo damo, ki je nora na nakit in ga rada postavi na ogled, je odlično darilo stojalo za nakit. Na trgu jih je kar nekaj, mene je najbolj navdušilo zgornje, ki je dostopno v trgovinah 1001 dar ali preko njihove spletne trgovine. 


Another thing that I'm sure would benefit many is a sleep mask. I have been waiting for years for someone to gift it to me - if that doesn't happen this year I'm buying the one above with Swarovski crystals for myself!

Še ena stvar, za katero sem prepričana, da bi marsikateri olajšala življenje, je maska za spanje. Tudi sama osebno že leta čakam, da mi jo bo kdo podaril - če se to letos ne zgodi, si bom zgornjo masko s Swarovski kristali podarila kar sama. Tudi ta je iz trgovine 1001 dar. 


Home decor is a must in December, but I like to look at pretty things all year round. And what could be nicer than some warm light by Happy Lights? These are available in a number of colors and a necessity in every home.

Okrasitev doma je v decembru nepogrešljiva, sama pa rada kaj lepega gledam celo leto. In kaj je lahko lepšega kot malo tople svetlobe, ki jo pričarajo Happy Lights lučke? Dosegljive so v Smile Concept Store in v njihovi spletni trgovini, izbirate pa lahko med ogromno različnimi barvami.


Last but not least is a gift for those who tend to get cold. I'm certainly one of them and I already own a very cute hot watter bottle that keeps me warm during cold winter nights.

Nenazadnje pa še nekaj za vse, ki jih rado zebe. Sama še sodim med njih in prav prisrčen termofor že imam, saj potrebujem nekaj, da me greje v mrzlih zimskih večerih. Termofor na slikici je iz trgovine 1001 dar.

These are my ideas for presents that the women in your life will surely love. If in doubt, I still consider a gift certificate a nice gift, but only if it's put in a nice hand-made card and perhaps given with a box of home-mad cookies. This way, even an impersonal gift gets a nice touch. Don't forget to stop by in two days when we'll be looking at best gifts for men. Also, don't forget to find today's secret word that will allow you to participate in my giveaway. If you missed the instructions, find them *here*.

To so moje ideje za darila, ki bodo ženskam v tvojem življenju gotovo všeč. Če pa si v dvomih, je še vedno popolnoma primerno darilo tudi kakšna darilna kartica oziroma bon, lepo skrit v ročno narejeni čestitki in priložen škatli domačih keksov. Tako tudi darilo, za katerega sicer pravimo, da je neosebno, dobi lepo noto. Ne pozabi se ponovno oglasiti na blogu čez dva dni, ko si bova ogledali najboljša darila za moške, prav tako pa ne pozabi poiskati današnje besede, ki ti bo na koncu omogočila sodelovanje v nagradni igri! Če ne veš, o čem govorim, si navodila lahko prebereš *tu*.

Until next time, stay beautiful! ***** Do naslednjič, ostani čudovita!

6 comments:

  1. Čudovita ideja glede objav! :) Skrbno sledim in že komaj čakam naslednjega :D Drugače pa res vse čestitke za blog,sledim mnogim blogerkam in je tale blog en mojih najljubših ❤️

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oooo hvala :) Sploh ne veš, kako lepo je to prebrati! Upam, da bom tudi v prihodnje izpolnjevala tvoja pričakovanja!

      Lepe praznike ti želim!!!

      Delete
  2. Super ideje. Se tudi sama ne bi branila takega darila. Čisto vsak je uporaben :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala :) Sem poslala povezavo tudi mojemu, če bi jo slučajno zgrešil ;)

      Delete
  3. Luštkane indeje :) Happy light imam sama in so super.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kvina hvala :) Ja, jaz imam tudi že svoje in jih prav z veseljem prižgem takoj, ko se znoči. Je soba takoj čisto drugačna!

      Delete